Op deze pagina vind allerlei links naar websites met informatie over eilanden en de verschillende gebieden in Griekenland, links naar websites over Griekse muziek, films, boeken en cullinaire websites. 

Ook vind je hier verwijzingen naar websites die je informatie geven over wandelen in Griekenland.

Een overzicht van enkele tijdschriften die uitsluitend onderwerpen bevatten die over Griekenland gaan, mag hier niet ontbreken.

Het is geenszins de bedoeling om op deze pagina in elk overzicht compleet te zijn.

Er zijn enkele tijdschriften in het Nederlands geschreven, die je informatie geven over Griekenland.

Eén daarvan is Lynchnari, een tijdschrift, zoals het zelf zegt, “Een verkenning is door het Griekenland van nu”.

Een ander tijdschrift is het Griekenland Magazine  hierin vind je een breed scala aan artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Op deze website vind je informatie over Griekenland en een aantal eilanden. Ook vind je op deze site per gebied informatie over planten en dieren, het klimaat, geschiedenis en de samenleving, waaronder het bestuur en onderwijs.

Wanneer je klikt op deze link, dan kom je op een site met veel informatie over Griekenland. Ook geeft deze site in het kort genoeg informatie om zelf verder te “Googelen”.

Algemene informatie over wandelen vind je hier. Ben je op zoek naar wandelkaarten, kijk dan eens op deze Nederlandse site. Wandelen op bijvoorbeeld Kefalonia, kijk eens op deze site.

Wanneer je gaat wandelen in Griekenland zorg dan voor stevige wandelschoenen met een goede grip. Dit om het wandelen op ezelspaden (kalderimia), onverharde wegen, berghellingen te veraangenamen. Zorg  dat je veel water bij je hebt en neem een pet mee tegen de hete zon. Ook zonnebrand is een “must”. Een dun regenjack, en wanneer je de bergen intrekt, een fleece-vest, is ook aan te raden. Uiteraard is wat te eten meenemen ook handig, zeker wanneer je niet in de bewoonde wereld wandelt. Een mobiele telefoon met daarin belangrijke telefoonnummers is ook aan te raden. Sommige zweren bij een wandelstok/Nordic walking stok. Als laatste: ga bij voorkeur nooit alleen.

Klik op de naam van het eiland of een gebied voor meer informatie:


Samos - Kreta - Rhodos - Andros - Chios - Corfu - Cyprus - Epirus - Chalkidiki - Itahki - Kalymnos -Karpathos - Kefalonia - Kos - Kythira


Lefkas - Lesbos - Limnos - Meteora - Mykonos - Naxos - Paros - Peleponessos - Pilion - Skiathos - Skopolos - Skyros - Thassos - Zakynthos

Op zoek naar typische Griekse gerechten?

En je wilt deze ook eens zelf bereiden?

Kijk dan eens op deze website. Ook op deze

site vind je genoeg recepten. Meer recepten?

Er zijn veel boeken verschenen geschreven met

een Griekse sfeer; (historische) romans, de ge- 

schiedenis/ mythologie, dus geen reisgidsen. Een 

overzicht vind je hier.

(Speel) films over Griekenland zijn er talloze

verkrijgbaar. De bekendste: Zorba de Griek, 

Never On Sunday, Captain Corelli’s Mandoline, Eleni,

Mama Mia, etc. Een overzicht vind je op deze website.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de

Griekse muziek, kijk dan eens op deze site.

Een grootheid in Griekenland op muzikaal gebied is Mikis Theodorakis.